December 26, 2009

klasik , aneh tapi mantap

isu

i .
aku mahu kisah chenta yang pelik, tapi tamahu la kan bau kambing satu badan. boleh? pelat pelat Pierre Andre pun lawak komik spastik dia nampak bodoh dan menjadi ( sila refer cerekarama NIZAM KAMBING jika kau sudah mula pening, aku tamahu explain ).


ii-
ketika sedang beli dan belah jam dua petang

ayah : diba ada tahi lalat tepi mulut.
aku : oh. hmm
ayah : mesti mulut jahat
aku: memang pun. ( nada sedikit sarcastic, aku senyum ketat, ala-ala tak kisah la distereotype oleh darah daging sendiri)

mengapa? kenapa? aku menjawab selancang demikian?.teori ayah aku boleh disangkal setelah aku kaji dan siasat selama beberapa saat.



yeye je aku mulut jahat.
macam la mulut aku pernah bunuh orang,kan?.



December 24, 2009

the kind sandman;

Have you ever been in love? Horrible, isn't it? It makes you so vulnerable. It opens your chest and it opens your heart and it means someone can get inside you and mess you up. You build up all these defenses. You build up this whole armor, for years, so nothing can hurt you, then one stupid person, no different from any other stupid person, wanders into your stupid life...You give them a piece of you. They don't ask for it. They do something dumb one day like kiss you, or smile at you, and then your life isn't your own anymore. Love takes hostages. It gets inside you. It eats you out and leaves you crying in the darkness, so a simple phrase like 'maybe we should just be friends' or 'how very perceptive' turns into a glass splinter working its way into your heart. It hurts. Not just in the imagination. Not just in the mind. It's a soul-hurt, a body-hurt, a real gets-inside-you-and-rips-you-apart pain. I hate love.

From the book THE SANDMAN: THE KINDLY ONES by NEIL GAIMAN

December 5, 2009

aku mahu kaya. boleh ke haa?






roket kertas kini mengambil tempahan chocolate chip cookies
( serius ni ) .


hubungi aku untuk maklumat lanjut okay.

December 1, 2009

oh jolly curry

hari indah.
bila kau sembur deodorant ke rambut instead of conditioner.

siapa la buat botol spray dua-dua tu sama warna eh?
bangang.

November 28, 2009

bukti aku masih hidup

01;
kembali menganas


02 ;
meraikan kakaknya masih hidup -
octopus dance;


03;
lansung tiada kena mengena

04;
kalau terjumpa ini di tepi jalan, tolong pulangkan

November 18, 2009

rumah kosong



01- rumah saya kosong


siapa yang sepatutnya suprised ni?.

( nasib baik kucing aku ada, dia yang tolong bukakan pintu)

kan aku cakap. kucing aku baik.

kenapa, tak percaya kah?

02- sebab kejakunan

oh Fazura~ Intan Mastura ~
( aku SUKA sejak zaman sebelum Gol & Gincu lagi ok? - so shaddup kalau kau teragak nak tanya kenapa mengapa dan bagaimana aku terjebak dalam kegiatan tidak sihat ini , haha , she's a million folds better than suarakepamSandha. geddit?, walaupun efek grafik& visual Pisau Cukur bagai aku sangat .. umhh. no comment; )



03- phobia 5

aku menjerit jerit & tergelak gelak ( serentak ) . neraka sungguh cerita pertama. serius, tak tipu.



dan bla bla bla ;
aku percuma sehingga awal bulan hadapan jadi sila hubungi selepas waktu pejabat jika perlukan sebarang khidmat rakan sebaya untuk teman kau shopping, bowling, karaoke, swimming, cycling, boxing, marching, dancing , snorkeling & jogging dsb ,

- kalau nak suruh selamatkan dunia atau kucing atas pokok , sila cari Superman.

November 8, 2009

picblog - 01




this baby was created - yesterday.


credits;
base - photobucket
the poem / emo bllshit / whatever it is - adibah suhaimi

November 3, 2009

& I like what I see

orang cakap ,
tak baik tidur waktu petang tapi aku gatal juga mahu cuba

- cuba la sangat , selalu je aku tidur waktu tak patut ni
( note : aku tersembam di katil jam 5 pagi semalam, kira reasonable la aku tingtong tadi kan? Kan?. Kan?)


Ok. Itu bukan pointnya.
Aku telah bermimpi.

Kau rasa nightmare kah lollipop suwwwittt dream?.
Dalam kes ini, aku tak tahu mahu klasfikasi mimpi ini di bawah kategori mana kerana ia amat pelik lansung menghairankan. ( ayat ini agak ke-Indon-nan, harap maklum, aku bukan racist. berapa kali gue udah bilang dong? )


okay. Enuff. Stop.
Ciri-ciri mimpi terbabit - yang aku bagi 5 bintang sebab tak silap aku ia bukan hitam putih seperti selalu tapi dalam High Definition warna-warni macam kau tonton tv plasma Sony.



1- Tiada kelibat

- Godzilla ( cicak gedang yang hanya Ultraman sahaja suka lawan )
- Chucky ( cameo : Seed of Chucky - aku rindu horror flick ini ),
- Freddy VS Jason ( versi old skool yang aku pernah tonton di common room sekolah zaman Form 3 jam berapa pagi entah )

tapi mengapa aku bangun dalam keadaan - ketakutan seperti diselubungi sesuatu?.

Oh, crap. Aku dibaluti selimut tebal. Memang la pun.
.
..
...


Mari kita teruskan.


2 - Aku telah terlepas mengambil paper Workshop mme1103 ( yang telah pun aku jawab Jumaat lepas). Aku sampai-sampai sahaja orang ramai sudah meninggalkan dewan. Kau bayangkan tahap kechuakan aku saat ini.


3- Entah bagaimana, aku telah sampai di kawasan dewan terbabit menaiki kereta yang aku sendiri tak kenal siapa pemandunya tapi yang ternyata kami telah lambat ke peperiksaan yang sama kerana riak wajah dia tiga kali ganda gelabah daripada aku.
Budak perempuan itu sempat suggest kami berdua ambil MC bersama-sama semata-mata mahu bagi alasan kepada lecturer. Siapa kau wahai orang?, Muka kau tak familiar lansung ah.

4 - Aku telah bantah idea si perempuan berkenaan dengan riak wajah sopan , gaya skema ala ala pengawas sekolah rendah baju biru tali leher kuning. Lepas tu aku tanya, kau ada tudung lebih tak?. Sebab kepala aku togel ( rambut mengerbang ditiup angin??). Aku juga telah menyarung jaket entah siapa-siapa punya entah sebab baju aku waktu itu agak - tidak menepati dresscode universiti.

5 - Lagi menghairankan.Keluar sahaja kereta, aku nampak dia - sedang tersenyum dengan shirt warna hijau gelap , skinny jeans - aku suka jika pola pemakaian begini.

* sila nyanyi apa-apa , aku syorkan lagu tema Olimpik* muzik selingan sahaja ni - efek dramatik.

Dia - laki-laki yang aku suka sejak aku berumur 15 tahun ( hingga sekarang) dan dia memang satu universitas dengan aku. ( dalam alam bukan mimpi pun ). Aku jadi tak keruan - haha - lantas berlari mengejar lecturer yang sedang bergegas keluar bawak kertas jawapan. wtf ( semakin pelik kan?)

Terbukti, mimpi aku memang mengerikan.


Aku tak ingat kenapa aku bangun tapi bila aku buka mata , secara automatik , sepertimana biasa aku bangun tidur , aku akan check jam handphone. Tapi, apa-apa yang terpampang . Telefon bimbitku berkelip-kelip, mintak dikopak dua. Dalam kemamaian, aku menurut cakap.



6 missed calls.
Dan semuanya daripada ayah.
Oh f - oshizzle.

Dalam kemamaian juga , aku telah membuat panggilan terus kepada Encik Suhaimi dengan wajah kusam ( sempat cari cermin bila bangun tidur tidak kira la di rumah kah di asrama kah. Menarik bukan?. )

aku pasti ayah tidak faham apa aku cakap sebab dia call semula kira-kira 10 minit kemudian.
{ terima kasih kerana begitu masak dengan perangai
anakmu ini }






sebelum aku mahu kata bai-bai :
Walau pun hanya sesingkat dua jam , tidur mampu buat kau gila - lebih-lebih lagi kalau kau layan bantal selepas waktu Asar. . kalau bosan sangat petang-petang tu,baik aerobik sorang-sorang dalam bilik - lagu WonderGirls , So Hot dan bayangkan kau hot walaupun realitinya, kau tak.

ok?. Set.





just pasted this;




gambar di atas memang blur, setelah edit contrast juga
masih blur, setelah resize juga blur, jadi aku give up
basically
husna mardziah telah isytiharkan di facebook ( wow, aku log in facebook??)
yang dia tidak boleh hidup tanpa aku. oh yes.

September 17, 2009

kau tak puasa tanpa sebab?

Kalau kau saja saja tak puasa tanpa sebab musabab yang kukuh untuk dipercayai.


Harap maaf.
Lagi dua hari kauorang tak boleh raya, faham?
Bagi aku jela baju raya kauorang tu.Berapa guni dah kau kumpul?
Aku boleh buat online shop dan jadi kaya raya dan mungkin bercuti ke Seoul seminggu dua.
serious ni. ( dengan nada tak bermain-main)


kenapa? yelah. mcm budak - budak kecik selalu kata.


ey, tak puasa tak boleh raye tauuuu.


so setakat kumpul baju raya lima enam pasang , kasut dua tiga kotak tapi kau curi-curi makan dalam kereta laa, dalam bilik laaa, hisap satu batang rokok selepas Zohor laa sebab kau dah tak tahan sangat atau lagi best ajak gf/bf kau dating dan makan di tempat awam ala ala kau berwajah Caucasian tapi aku rasa Jawa ja kan ( ini bukan kenyatan yang menyokong perkauman eh),

alangkah comelnya perbuatan kauorang kan.








yeaypoint harikhamis : aku suka la laptop buruk aku ni, sangat tahan lasak. haha ( gelak nervous setelah hampir menjahanamkan harta sendiri )

August 6, 2009

blood

Type O:

Type O’s are outgoing, and very social. They are initiators, although they don’t always finish what they start. Creative and popular, they love to be the center of attention and appear very self confident.

Best Traits: Ambitious, athletic, robust and self-confident. Natural leaders.
Worst Traits: Arrogant, vain, insensitive and ruthless.
Famous Os: Al Capone, Gerald Ford, Mikhail Gorbachev, John Gotti, Crystal Kay,Queen Elizabeth II, John Lennon, Paul Newman, Elvis Presley, Ronald Reagan

Tend to be loners or leaders and are intuitive, focused, self-reliant and daring. They handle stress better than other blood types and have strong immune systems, a well developed physique and a physically active nature. Blood type O’s tend to have sluggish blood flow and feel better with vigorous exercise for about an hour each day.


p/s: aku rasa la kan, aku memang pemilik darah O sejati. I wish.

August 1, 2009

What you are.







Life to anyone ordinary is merely tick-tocks of the clock. Hung on the wall,too stoic - the point of static. Call it the bizarre reality that bites or even gobbles people up, some things in life are just that cruel. We choose and Fate decides. Meeting something//someone even when we know that we will taste the lonesome of a parting afterward. They say life is a simple game. Push that reset button if you can. For ages, we've been told that regrets come later in life but to many , it's already a routine to live one. In the end of the day, we decide who we are - or maybe what we are because the reality of the current , we are just entities with names and attitude to match. We live as we desire or perhaps the other way round but we still live. Just because, it's meant to be that way.

July 27, 2009

the sane & the not.

jam 0506



미치고 싶었다, 한때.
미친 사람은 자신이 미쳤다는걸 모르잖아.
근데 ‘제정신’인 사람은, 자신이 미치지 않았다는걸 알거든.
나는 그게 너무 싫었어.


I once wished I would become insane.
The insane don’t know that they’re insane
But the sane know very well that they’re not insane.
I hated that. - Tablo



Kalau yang waras pun mahu jadi gila, yang gila mahu jadi apa?





roket kertas:

Hujung minggu aku lebih banyak dihabiskan bersama keluarga sejak sebulan dua ni. Bukan bermaksud aku semakin antisosial berbanding dahulu. Mungkin aku perlu sedikit sanity per se. Replacing old time's loss because who knows what might happen tomorrow. Aku mahu lebih masa dan terbukti, aku lebih aman di rumah.

July 22, 2009

another year older.



Even when you're squished dead ( I don't mind being violated by Dong Bang boys so pick me to fill in for you anytime) , you still look adorable.








Beatbox & poetry, blended so well, every words you wrote rhymed.


Daniel Armand Lee,
Happy Birthday.

Blo, may all your wishes come true. I know you won't be reading this though. Call it ironic. Much less, pathetic. But just so you know, you aspire. In ways you never possibly dream of doing.


생일추가함니다 오빠 !

July 18, 2009

3-2


Isu 1:

Aku mahu ke dapur.
Aku lalu living room.
Aku nampak ManU vs Malaysia. Well,
literally.
ManU-3 ll Malaysia -2 ( agak impressive )



Football junkie, sukakah kauorang Man U menang ataupun sedihkah kauorang pasukan Malaysia kalah?.okay. Kalau kau perlu lebih dari 5 saat untuk menjawab soalan ini maka kau bukanlah penyokong tegar pasukan Malaysia. ( kalau kau tanya aku, bola sepak pun aku tak suka).

Entri berkaitan bolasepak ini seperti tidak bermakna dan ditaip berlandaskan 2 sebab. Satu,konon-konon semua orang akan teruja la ManU vs Malaysia dan aku pun mahu tumpang rasa gelabah walaupun yang sebenar-benarnya aku rela tidur daripada join family aku menonton perlawanan bola sepak dan aku tak tahu pun apa-apa pasal bola mahupun sepak ( bahagian ini mungkin kau boleh ragui , sebab aku suka sahaja sepak meja mahupun orang) dan dua, sebab aku tak ada motif yang relevan lagi untuk mengisi tempat kosong di belog ini.

Kalau kau pengulas profesional bola sepak, aku kagum kalau kau masih rajin membaca sehingga ke baris ini. 24 Julai ni , ManU vs Seoul FC pula, kauorang tak nak tengok?.


Isu 2 :


Aku tak suka cerita Harry Potter & The Half-Blood Prince. Plot agak lopong dan character development nampak sungguh ting tong. Aku kesian dengan Draco Malfoy. Rupa-rupanya, orang yang good looking takkan dapat things that easy. Kau bandingkan dia dengan Harry Potter & masih lagi Harry Potter rocks the deal ( ?? ) Kira Draco masih lagi watak yang membosankan la walaupun tahap kecomelan dia rocketing high sebab dia semakin tinggi & seperti yang aku jangkakan menjadi dark side hottie. Apa-apa pun, aku tetap terhibur. Sebab aku layan Transformers lagi sekali selepas Harry Potter& The Bla-bla-bilakah-series-ini-mahu-berakhir dan efek bunyi Dolby sound surround campur CGI-guru dalam Transformers memang la impressive. Michael Bay, sila siapkan Transformers 3 secepat yang mungkin ok.





2sahaja isu hari ini,
hingga badak gemuk menari ballet,


baibai muggles,
selamat malam.



















July 14, 2009

kau.


Point taken. Thank you.











July 10, 2009

unresolved questions. * edited


Did you ever promise someone something?

Di mana Encik Karipap, ( crush darjah 6 ) aku berada sekarang ?


go INDIE? hahaha, gila ke ape.


Your life is never this dull? Seriously?


How much is too MUCH?


What should we feed KING KONG with?



Why the world goes berserk when MJ passed away?


Media frenzy is whack isn't it?



Hormonal depression + Coke = world peace ?



Do pretty people ever look fughly?



Will there be another sequel to Transformers? then it's a trilogy la ?.



Bolehkah aku master korean language? ( arab pun aku neglect )


Can I still grow an inch & be taller ?


Why do we discriminate?



Can you lose something you never have?


Is life forever unfair?



Fated to be or is it because you stopped trying ?


Hold on tight or just let go?


BE NICE OR DIE TRYING? better yet, feign kindness just because we choose to be a hypocrite?











much questions left unanswered.
but still..life is all about learning&failing&later succeeding.

As said by GG herself.
" you're nobody unless you're talked about".
In this case, it's either you're a down-in-the-mud failure or another success with the capital S. You're still gonna be the main subject but hey, cheap publicity ( FREE even) is kinda necessary,
sometimes.
Quote di atas mungkin salah sebab aku dah lupa the real exact one, tak layan GG for quite some time.
Jadi aku nak tanya ni, apa soalan yang masih belum berjawab bagi diri kau, kawan-kawan?







Stomp that footnote, Mr. Lawrence!

1- Adik aku sedang lipsync ' Beat it'.
Aku nak berterima kasih pada Allahyarham MJ ( atau mungkin the fanatic media means ) kerana buat adik aku hafal lirik lagu ( bukan fakta-fakta penting untuk ujian pengesanan UPSR next week) . Terima kasih.

2- Server Mangafox sedang 'down in the drain' . Aku pun turut merasa suram macam sedang terkurung di dalam longkang yang ada lumut warna hijau.

3-



Aku rasa la kucing aku ni benci aku la. Tak pernah nak senyum manja pun?. Dah la datang kejutkan aku bangun pagi-pagi. Living alarm kah kau Miss Sexy Meow?

July 7, 2009

wani wanai wong?



Ciri-ciri orang bernama Wani, Wanai atau Wong.


1.Suka sumbat segala sampah & benda dalam meja aku kat kelas - plastik gula-gula, kertas dah conteng-conteng lukis gambar katun or muka smiley, etc .Pastuh buat muka innocent sampai aku malas dah nak marah. ( aku marah pun dia confirm gelak sambil tangan sumbat lagi sampah -sarap tu. Gila degil)

2. Makan dengan kelajuan yang melampau perlahan sampai aku dah basuh tangan, letak pinggan, scan satu dining hall cari orang , buat lawak bodoh , pergi koop beli & habiskan satu tin cincau / coke / Justea hijau kuning atau warna biru ( favorite ni) , dia masih lagi sedang mengira butiran nasi & mengasing-asingkan makanan mengikut warna, kuantiti atau mungkin darjah kekerasan? . Cerewet budak ni.

3. Penuh emosi luar dan dalam tapi jarang aku tengok dia menangis. Seriously. Nak tunjuk dia tough gila la tu. HAHA. Aku yang suka melalak depan dia mahupun di dalam telefon semasa sesi kaunseling kami.

4. Suka benda-benda kiyut-gila-tak-ingat sampai dia jadi leader Candy Crew time Sumbangsih sebab memang obses dengan benda kiyut, manis & duit.


5. Colorful itu understatement bila kau jumpa dia ni. Dia multicolored habis.

6. Aku suka panggil dia wany munchkin. Masa tu zaman-zaman aku nak mengurat dia laa kan.

7. Dorm dia, dorm aku.

8. Bed dia, bed aku.

9. Food dia, food aku.

10. Baju dia, baju dia lah. Aku gemuk, tak muat nak pinjam.

11. Dia sangat la suka menjaga kesihatan. Badan cergas, otak cerdas. Ini mungkin motto hidup dia. Nak tau tanya dia sendiri la.Soal health&lifestyle dia kira memang opposite sungguh dengan aku la.

12 . Kami suka jaki ( English : jealous ) antara satu sama lain. Setakat gaduh tak pandang muka tak cakap lansung dan tak layan sampai berjam-jam walau pun duduk sebelah-belah masa kelas kira biasa la tu.Belum tengok aku perang lagi dengan dia. Tak main la tarik-tarik rambut, setakat buat macam masing-masing tak wujud tu pun sudah cukup kejam.

13. Pak Yem , sifu Add aku zaman aku-pergi- sekolah- pakai-tudung pendek , panggil dia Wong, walaupun sebenarnya asal usul nama itu datang dari Wan9 yang bermaksud Wanai , nama pendek bagi nama panjang dia, Fadhlina Hazwani Fadzlah. Okeh, panjang tak aku explain?.

14. Kami suka melepak sama-sama di toilet tingkat atas bila boring atau takde cikgu dalam kelas.

15. Dia suka cakap aku psycho.

16 . Macam la dia berkawan dengan orang psycho tu tak psycho kan?

17. Aku rindu jugaklah dia ni.

18. Tipu la tak kan.

19. Aku tak wish birthday dia dengan proper lagi. Aku call tadi pun aku cuma cakap selamat makin tua& beruban.

20. Wani, kalau kau rajin baca sampai no 20 ni, aku just nak cakap. Debek mish you. ( kalau kau dah tua beruban takde gigi, aku tetap syg kau. )
Haha, aku tahu kau tak larat gila bila kau baca ni, tapi kalau kau larat, sila buat-buat terharu ok?.








Belakang ada pokok sakura yang cantik.
( abaikan kegemukan aku waktu ini please)





Aku sempat ambil gambar ni sebelum dia mop aku keluar dari dorm dia.

June 30, 2009

aku bosan. serius.





Kisah tidak penting & sedikit konklusi


Ini kisah yang kau boleh abaikan jika masa kau sangat berharga ( yang gatal tangan klik entri ni tadi kenapa kalau tak mahu baca?. )


Ok. Still reading?.
Let's roll.
- gila poyo, Autobots. Aku boleh cuba berhenti bosankan kau dengan hal-hal Transformers. Tapi aku tak nak. So , let's roll like California roll , robot-robot.

Aku ada seekor kucing yang kau sendiri sudah lihat darjah kemalasannya - tapi kalau kau ada sesuatu yang comel serta diam sahaja bila kau mandikan , yang akan datang bagi full massage atas perut kau dengan muka garang , siap boleh goda kau dengan catwalk mengalahkan keseksian Megan Fox -( merepek dah ni ) , mesti kau tak kisah la. Kau hidup untuk makan kan? . Kucing aku hidup untuk tidur. Code name : Adik. Don't ask me why the hell it's named that way. Aku tak tahu. Aiman pun tak kisah.

Seperti yang kau boleh lihat dalam yang gambar seterusnya, mangkuk bubur seafood Marybrown itu sudah kosong & licin ( lain kali beli yang original flavor ayam tu sudah, lagi murah&sedap) . Sumpah, bukan aku yang habiskan. Itu kerja kembar obes aku, Debab, sebab aku tak makan bubur, haha.






Sememangnya aku punya tabiat tak suka jadi loner, jadi 4bantal - ( sila buang imej tikus warni-warni itu sebab tu bukan aku punya - tapi hadiah yang aku bagi orang tapi aku curi balik sekejap ) wajib ada atas katil sebelum aku tidur sebab kebiasaannya , sesudah aku habis tidur dan bangun dengan wajah yang memang afterbed punya looks yang guaranteed scary, bilangan bantal yang ada di atas katil akan berkurangan ke angka 3, 2 atau 1.

Gambar pokok bunga di atas pula bagi aku sangat cantik walaupun ianya hanyalah kerja tangan seorang amatur yang menggunakan kamera yang megapixel nya tak cecah 2 pun. ( gila left out in technology, harap maklum) .



Budak yang agak leng chai dan bakalan menjadi leng chai apabila dia dewasa kelak, namanya Luqman Hakim.
Dia juga merupakan subjek ujikaji cousins aku bila mereka mahu bereksperimen dengan blusher, lipgloss, glitter , eye shadow, yeah, you do the maths genius. Kira dia ni, memang tiptop ekslusif model di rumah.


Membaca- komik-di- dalam- kereta- yang- bergerak- tanpa- hiraukan- kebarangkalian- menjadi- lebih- rabun- kerana- gegaran- pada- bahan- bacaan- boleh- merosakkan- penglihatan itu pula adalah kerja anak Suhaimi nombor 3. Nombor 2 keletihan-tapi-aku-lupa-dia-letih-sebab-apa, jadi aku biarkan dia tidur kerana dia kelihatan suci&murni begitu.





Katil aku memang citrawarna. Malas mahu cerita berapa banyak warna yang aku suka.
Selalunya, katil aku kemas & tidak bersepah, kot.

Adila ( kanak-kanak dalam gambar) - sedang membelai kucing yang merupakan bapa kepada kucing aku . Adila seorang yang pendiam tapi dia seorang kanak-kanak yang bijak.






Buku yang bewarna hitam dan mampu membuatkan aku obses sehingga membelinya tak kira mahal ke murah dan kemudian berasa rugi sebab aku jangka jika Tablo - si penulis itu tulis biografi dia atau cerita yang lebih mantap daripada sudut emosi positif , ia pasti akan menjadi lebih menarik. Buku ini tidak disarankan untuk dibaca di kala kau pms, stress atau sedang gembira.

Masa ini aku sedang menunggu bila kem fardhu ain di satu tempat di Selangor ini akan berakhir sebab aku mahu tidur, tidur dan tidur tapi kalau kau pergi kem ni , memang tak rugi. Tiada benda yang menjengkelkan pun, seronok ada la . Entah kenapa, aku enjoy gila siap beli fishballs yang dijual atas motor dan interview pak cik yang menjualnya .Aku memang peramah sangat, kadang-kadang. Nasib baik aku tak berapa peramah dengan monyet ini, silap-silap dia ikut aku balik uia.





Gambar yang seterusnya mungkin kelihatan seperti dua orang yang kepenatan kerana terlalu fokus mendengar ceramah sedang tidur tapi jangan tertipu. Itu mungkin tengah mengumpat kot?. Oh, tidak. Slot untuk sijil Biro Tatanegara ini ada dua sahaja yang menarik&berjaya buat aku suka duduk di audi selama berjam-jam, jadi kalau kau bosan sangat bila masa kau terpaksa melalui saat-saat begini , memang bagus jika kau pilih untuk tidur daripada membebel dan kacau orang sebelah, macam apa yang aku buat.

Aku tak suka teddy bear - walaupun pernah sahaja dapat hadiah benda ni tapi roommate aku ada bapak segala teddy bear. Tenggelam juga lah kalau kau letak teddybear itu atas kau.



Konklusinya, aku mahu cakap yang aku ada kehidupan. Cuma , aku jarang-jarang mahu khabarkan. Mungkin tidak menarik atau memang aku bosan mahu upload banyak gambar untuk tatapan.
Entah.











June 27, 2009

MJ, DECEPTICON, dan susu marigold dua kotak

Aku tak mahu tulis pasal Allahyarham MJ.Sebab tak kenal dia untuk perlu tulis lebih-lebih.
Paling aku ingat pun, aku suka MV Black&White dia , masa itu zaman aku masih pakai mini-dress.Nota kaki : mini dress untuk orang MINI, sahaja okeh?.Sibuk siaran radio , tv sana sini pasang video dia laa, lagu dia laa, lagi sadis, cerita pengalaman dapat jumpa la, tengok la, macam-macam. Kan orang tu dah tak ada, salah ke bagi dia aman masa afterlife pula.
dulu , kes dia molest budak-budak dekat theme park dia tu semua sibuk kutuk, sekarang semua sibuk jadi fan.
Cara media mana-mana la tunjuk yang mereka ingat akan jasa orang yang dah meninggal pun satu trend yang perlu diikut-ikut ke?. Manusia memang pelik . Aku tak terkecuali.


Aku tak mahu tulis BANYAK pasal Transformers, Revenge of The Fallen. Tajuk yang agak sihat tapi aku frust sebab rupanya The Fallen adalah nama robot, aku ingatkan nama manja Decepticon. Ceh.

Sebab aku tak pandai CGI - tapi aku pandai mengarang esei sekolah rendah. : D , aku suka filem ini , entertaining & CGI-licious . Titik. Memang worth tiket student price aku - RM 7 . Dan kalau kau sendiri tengok macamana Bumblebee menangis, aku rasa AI ( artificial intelligence) itu paling berbahaya jika betul-betul manusia gunakan untuk teknologi masa hadapan. Sila rujuk cerita AI, Terminator, Eagle's Eyes jika kau mahu faham apa maksud aku.
Kira harapkan pagar, pagar runtuh sendiri la ni. Semua robot boleh beremosi tiba-tiba ala-ala perempuan muda sedang PMS dan bertukar jadi jahat gila haloba ?.
Ow,
Mungkin aku patut kurung komputer aku sebelum tidur malam ini, mana la tahu, tiba-tiba dia berubah jadi killing machine, siap boleh keluar bunyi-bunyi pelik dan potong aku 16 bahagian macam Mona Fendey bunuh sorang Datuk dulu kan?.Ok. cliche.Ni macam fantasi aku je ni.
Aku suka Decepticon , ( aku tau kau tak tanya pun tapi ini blog aku, suka hati aku la nak tulis apa ) sebab rekabentuk mereka buruk dan aku baru tahu kenapa ramai pemandu-pemandu kereta di Malaysia ini suka sangat tampal sticker Decepticon di cermin kereta. Mereka semua jahat.
Ke mereka-mereka ini tidak tahu yang itu bukan logo untuk Autobots. ( logo orang baik-baik ini biasanya lah buruk sikit, dengan bias aku berkata ).Aku tak kutuk Transformers. Aku beli original merchandise beberapa hari sebelum official premier kot. * senyum sinis mahu buat yang die-hard-fan " Autobots, let's roll " jealous sikit.

Sebenarnya,
aku perlu tulis mengenai susu cokelat marigold dua kotak besar dalam fridge aku .
Mereka aku punya bffab ( best friend for a benefit) hari ini.Sedap. Hingga menjilat gelas sambil layan satu drama Korea ( Fali, aku tahu kau akan tergelak bila kau baca sampai sini)

tajuk dia 안녕하세요 하느님 / Hello, Mr. God.
{ annyeong ha seyo, haneunim}

Drama lama , romantik tu tak la sangat.
Lebih kepada humanity& moral values. Tipikal la kan. Tapi cerita ini tidak tipikal , barisan pelakon pun bukan yang seksi tunjuk kaki panjang sana tunjuk dada leper sini atau laki-laki yang berwajah gila nuraka tak hinggat good-looking - tapi ada la seorang ini, dia berlakon jadi mentally challenged guy yang tahap IQ 65 dan sangat tinggi sifat mulia dalam diri. poyo habis. C:

Dalam banyak-banyak drama bersiri Korea yang aku pernah layan tapi tak pernah sampai habis kecuali Full House ( masuk ini yang ke-3) , Hello God yang terbaik.

( Kalau kau suka cerita Angel yang pernah ada di TV2 jam 10 malam sepuluh tahun lepas aku rasa, itu juga one of favorites aku - tapi ia siri English yang lama bukan Korea. Maaf, aku tak layan sangat Friends , kadang-kadang sahaja, sebab aku lagi suka tengok The Nanny :D ) .
Tapi sekarang mungkin saja aku juga gila GG , CSI dsb seperti orang-orang normal tak suka korean yang lain. Memang tade life. Macam in love sangat dengan series eh?. Belum lagi. Aku tak terpanggil untuk layan Boys Over Flower ( aku gila korean, tapi tak layan cerita ni??) apatah lagi reality series American Idol atau yang Malaysia tiru program negara lain , Akademi Fantasia ( aku ada la juga dua tiga empat lima kali tengok iklan or diari sebab nak ingat nama yang tak berkenaan lepas tu bila ramai orang tanya, aku buat-buat la macam aku memang fanatik gila, haha,memang takde kerja ),
so bila kau tanya aku siapa menang AF 7 . Aku tahu jawapan dia. HAHA. Gila otak mahu jawab kuiz sentiasa.Not.

Dua hari lepas, aku sudah chop off rambut jadi gila pendek.Menyesal oh.
Dah la. Aku mahu transfer gambar masa kat Ulu Yam . Semua seksi-seksi , jika kau rasa mandi air terjun dengan bertudung itu seksi la kan.


bai bai peeps.


( Aku rasa la kan, kalau cikgu BM aku tengok esei ni , mesti dia bagi markah 1/10, tak pun 0 terus.)

June 23, 2009

Diri sebelah aku

忘れないは言って嘘で 本当は忘れたくないだけ
強がりが僕らしさならば もういらない
君がいなきゃ 何にも感じない幸せって
どう頑張ってみても零れ落ちた涙は すぐに止まらない



君はどこにいて 誰とどこにいて
どんな服を着て 何して笑ってるんだろう
僕はここにいて 今もここにいて
君と二人でまた会えると信じているよ





I said I’d forget you but that was a lie, the truth was I simply didnt want to forget you
If behaving as if I didn’t care was me, I don’t need that anymore
A happiness that couldn’t be felt when you’re not here
No matter how I try I can’t easily stop the tears flowing

I wonder where and who you are with
What clothes you are wearing, and what you would be laughing about
I’m here and still here
believing that both of us will meet again


Stand by you
DBSK




Roket kertas ada suara;
( agak sumbang tapi boleh
laa tahan deep-tone , boleh laa kalau nak nyanyi nasyid, ).

Masa aku klik publish post , dunia aman damai ( jika kau mute kan bunyi karaoke bilik sebelah, ya , memang aman seaman-amannya, Nyeda, teruskan , teruskan menyanyi, Jue teruskan, teruskan gelak sambil menonton klip individu yang gila good-looking buat lawak dan bunyi kereta atau motorsikal melintas di bawah juga telah aku abaikan . ).

Tapi aku rasa, kalut, kusut.
Tapi berapa darjah kalut , berapa berbelit kusut,

I'm fine.
I'm always fine, isn't it?.


Ayat tipikal . Aku ' in denial'? . Cuba la kau bohong diri sendiri - dalam betul maksud ayat ini.
Mungkin.Ceh, blogger tak ada font Calibri.Hilang selera aku mahu taip lagi.Yang aku mahu sekarang ialah angka dalam akaun bank aku bertambah lagi tiga , empat atau lima digit.( Aku mahu beli Audi R8 , ya, agak lari daripada objektif sebenar tapi boleh la kan, dah kemaruk sangat mahu kereta ala-ala Batman ).

Sila tinggalkan komen, kalau kau bosan sangat-sangat, kau tinggalkan sahaja diri sendiri di sini.
Pemilihan akan dibuat sebelum kau dikutip.




June 20, 2009

separation anxiety

separation anxiety.

{ a psychological condition in which an individual experiences excessive anxiety regarding separation from home or from people to whom the individual has a strong emotional attachment.}




kau pernah rasa tak ?.

June 18, 2009

kalau kau di-tag.

pentag yang berjaya memerangkap aku kali ini ialah Yaya ( refer f-list pls, tu sebelah kanan screen kau , nick: Queen Y)

‘dia’ dalam tag kali ini boleh jadi sesiapa sahaja yang ingin perkatakan. so aku pilih dia.
manusia yang aku pilih secara rambang adalah idol korea aku yang cukup sifat sebagai laki-laki pujaan aku la.





tak cukup sempurna bagi kau? fine.

1. Apakah hubungan awak dan dia?

peminat-yang diminat.

2. 5 impression terhadap dia

seorang baby dalam tubuh seorang laki-laki dewasa , literally.
dia ni memang agak eccentric. read. eccentric, bukan pelik.
kiyutnya.
kiyutnya.
kiyutnya.

HAHAHAHA



3. Perkara yang paling memorable yang dia lakukan kat awak

dia pernah melawat saya dalam mimpi dan kami bernyanyi bersama. wth u say?.


4. Perkara paling memorable yang dia kata pada awak?

bukan pada aku sahaja, mungkin pada 69832019 peminat dia yang lain. Thank you kot?. ye la, sebab jadi fan dia,

5. Kalau dia kekasih awak..

aku confirm takkan jadi punya.

6. Kalau dia jadi musuh awak.

ni pun sama.takkan jadi punya.

7. Kalau dia kekasih awak. awak akan:

tatahu la nak buat apa. speechless 8tahun2bulan.

8. Kalau dia jadi musuh awak... mungkin kerana:

kau faham tak , bila laa pula aku nk gaduh dgn dia. jumpa pun tak pernah.

9. Overall impression tentang dia:

finguh-licking gud. :D

10. The most desirable thing to do to her/him:

HHAHAHA * gelak agak nervous, bahaya soalan ni.

11. Apakah awak rasa tentang pandangan orang terhadap awak?

selalu aku kata lantak kau la, tapi aku kisah sebenarnya dalam hati. tapi lantak kau lah kan, kau fikir apa pun aku hidup macam biasa sahaja. tak pula jadi luarbiasa.

12. The character of you for yourself?

I'm calm - not all the time la, bila aku tidur je kot.

13. On contrary, the character you hate about you

I waste time as if it's water. Grrr

14. The most ideal person you want to be with:

a lot to list.

15. For people who like you.. tell something about them:

ppl dnt like me for nothing right.

16. Ten people you tag:

saya tak mahu tag siapa-siapa, baik kan?.

June 17, 2009

hannah montana

lebih kurang macam ni la perbualan dua Farah tadi.


: movie pe ni weh?

: tengok je laaa

: kau jangan cakap kau beli hannah montana. aw,man.. serious?

: * senyum jahat

: ye ke? * dengan pantas tiket dirampas

: HAHAHAHAHAHA

: aaaa, aku dh cakap daaaa.




hannah montana adalah filem untuk 0 tahun dan ke atas.
grrr. gila tak thrill. nasib baik vokal miley cyrus tu. walaywehh. - dekat rumah , everytime adik aku tgk cerita tu, aku tukar channel lain. kejam kan.
malas aku mahu upload gambar keluar hari ni. - kalau ada pun, dalam hp farah lagi satu - aku tak ada mood mahu load pic banyak-banyak. hilang privasi. : D

June 16, 2009

lagi update





oh oh oh.
Anugerah ini ialah khidmat ehsan pemberian ikhlas penuh kaseh tapi bukan sayang seorang NEDA.
Terima kaseyyyyyy housemate - ex- roomate-classmate- pe lagi ntah mate. HAHA,

2] Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya jadi aku pun dengan baik dedahkan sedikit rahsia.

sedikit saja laa, banyak-banyak aku ckp pun bukan kauorg baca,kan?.


Nur Farah Adibah Suhaimi :

--->sangat la tak boleh berpisah dengan komputer riba buruk dia.

---> suka sangat tengok orang yang tinggi lebih 170 keatas( laki-laki sahaja ) , tapi kan dia pendek gilaa tak sedar diri.

---> akan telefon rumah setiap hari.

---> sgt mls.

---> suka menulis, membaca dan mengira.

---> bercadang mahu kahwin dalam masa terdekat.

---> tak suka bunyi-bunyi pelik yang datang dari orang-orang yang pelik

---> baru belajar untuk suka tidur dengan bantal-bantal gebu yang banyaaaakkkk.

---> memang sedang gila kpop ( fenomena di mana seseorang itu suka menonton laki-laki berkaki panjang, berwajah comel dan paling best, perwatakannya merupakan definisi lengkap seorang leng chai . Jpop itu bukan kpop yaa. jpop banyak mamat pendek.

---> mahu jadi orang yang berjaya- haha, ini agak berwawasan tapi bukan angan-angan semta-mata.




Aku perlu beri anugerah ini kepada seseorang. Jadi aku pilih orang yang selalu online dan sukaa buang masa macam aku jugakkkkk , yang baru txt aku tgh hari tadi bgtau tak jadi keluar sama-sama esok. PFTTTTT. BOOOO- jahat la kauuuu.
FARAH LIYANA MOHD IQBAL yang bakal aku jumpa di Mid esok.

June 15, 2009

The world can shatter to dust, some other time.

Emotions. They wreck us.Sending many to the pit of the fallen.Making an invisible wall between the praised and the forgotten.
If today is a nightmare, then save the sweet reverie for tomorrow.




The world can shatter to dust, some other time.




-


jam sudah 0242 pagi .taboleh tidur. insomnia bitch is bck. This is strictly NOT an attempt of myself debuting in lit writing // turning into a poetic bllshit// u do the logical thinking whizzpants//
Well maybe, not yet?.
Fali, this one is for u. Melancholic no more, alright.

June 10, 2009

suka hati kau la.

sorang kat kedah.
sorang kat mersing.
satu lagi di gombak.
dua di melaka.




memang terpisah.

June 1, 2009

Kemaskini

Ini belog sudah berhabuk. Baru aku tahu blogging mmg bapak boring.
Grr. Wtever yo.Aku sudah 20 tahun. Officially.
Jadi, aku sudah legal untuk most things.Paling best,malam tadi aku mimpi aku dah kahwin. Ya, merepek. But the dream was sweet, so, tak kisah laa eh.


Kalau kau belum wish aku lagi untuk tahun ini, masih ada 365 hari lagi untuk kau ucap happy belated birthday.
Sekian, Terima kasih.

May 19, 2009

aku sehelai kertas

Aku sehelai kertas lukisan.
Yang sedang ditatap dengan tajam oleh seorang insan.
Adakah dia sudah bosan?.
Mungkinkah SI BOSAN perlukan sedikit hiburan?.

YM,
apasal kau rosak berbug bodoh tika SI BOSAN kebosanan?
kau dan maxis sama saja.
bodoh, tak boleh pakai.

Aku sehelai kertas lukisan.
Kalau aku boleh bernyanyi, mungkin aku dipanggil kertas hiburan?

okay, waddaheck.



Im hallucinating much lately.
weh, I can't even lick my own elbow okeh?.
I tried that and epic fail was all I managed to get.
how pathetic is that?.
am trying to install YM for the maddaafucka time now.
don't bother suggesting anything else.thank u.
when Deb wants her revenge, she'll get it.
and by all means, she's gonna get it.
aha, tech war is on baby~!
siap kau ym.
and im thinking of using Celcom.
this " no coverage thing around the block area" is eating my brain.
Ngaumm.
I'd probably end this with another swear bomb.




to think of it, maybe not.
grr.
gimme something to kick pls.

May 16, 2009

siapa menang?

Aku dalam bilik dan waktu berdetik dengan terlalu mekanik.Nvrmind that,sorang -sorang mcm ni , aku pilih untuk tidak tengok dinding dan berangan sebab Youtube lagik menarik.

Agak-agak kauorang la kan siapa menang malam ni?.

oh,man.I'm not talking bout AF.Aku tengah fikir.Roti ke maggi?. Belum dinner lagi so,roti ke maggi?

Sila hantarkan undi jika kau pilih roti, DEBTELANROTI atau maggi, DEBTELANMAGGI ke XXXXX-apa aku kisah,
sebab last-last aku mungkin makan dua-dua sekali atau tak makan lansung. haha.


Jika kau sedang online depan tv sambil menunggu rancangan SILAUNDIBERGUNIGUNI itu dengan sebelah tangan memegang telefon bimbit sambil memicit kekunci dan menghantar UNDIUNDIBERKEPUKKEPUK pada bintang-bintang menuju puncak kau;teruskan, aku takkan kacau.


btw.
( tade coverage dah masuk 4hari kat area belok ni, aku salahkan pemilik rangkaian itu sendiri bukan hujan bukan ribut bukan petir etc. waddahell man, aku nak call ibu pun susah okey.)

Jadi tapayah inform aku dengan pesanan khidmat ringkas siapa menang AF.
I just don't care geddit?.

May 7, 2009

kenapa aku kelakar.

calon-calon jawapannya :-


A. Aku petot. Memang la kelakar bagi kau kan?

B. Aku happy-go-to-hell lucky.
Okey. Dari hujung rambut sampai hujung ibu jari kaki.Yep, Kau hanya nampak lawak lawak dan lawak pada diri ku ini. Oh man.Sadis.

C. Aku suka tengok orang gelak.Dan aku buat lawak.

D. Aku suka gelakkan orang yang lawak.






kenapa aku kelakar?.
perlukah aku jawab?.


oh, aku di ( tag) lagi sama itu wawalicious Si BF's shirt LOVER,
so, ini aku upload gambar baru aku.
aku semakin sweet.
sila cuci mata sikit.












































nak cuci mulut pun boleh.

:D

wawa, aku budak baik lagi rajin okey.

1.Adakah anda terasa anda hot?
- aku baru lepas berjalan kaki selepas kelas habis jam sebelas pat puluh lima pagi. yes ppl.
aku kehangatan.

2. Upload gambar kegemaran anda




3. Kenapa anda suka gambar ini?
-kenapa gambar buruk ini kau tanya?.
ntah,
aku nak upload gambar sendiri tapi segan.
hah. segan la sgt.


4. Bila kali terakhir makan pizza?
-ni, pizza kiosk ada atas meja

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
- Lately - Stevie Wonder.

6. Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?
-bernafas , berfikir, memandang pizza terbabit. pandang je la. tak lapar pun.

7. Selain nama sendiri, anda suka dipanggil dgn panggilan apa?
- kau tau nak panggil aku ape kan?,yep.
Mr Loba Loba.



8. Tag lagi 6

-aku nak wawa di tag lagi
-tapi mesti dia tamau buat
-dia malas
-aku rajin
-betul tak tipu.
-aku memang rajin merepek. :D

9. Sapa No 1 pd anda?
-oh , jawapan tak relevan dgn soalan.

10. Orang nombor 3 ada hubungan dengan sesiapa?
-lagi tak logik

11. Kata sesuatu berkenaan dengan orang nombor 5.
-mana ada orang bernama nombor 5

12. Bagaimana pulak dengan orang nombor 4?
-kesian org yang mak ayah bagi nama nombor 4.mcm tade life. haha

13. Siapakah orang nombor 2?
-ni sorang lagi

14. Bagi pesanan pada orang nombor 6?
-semua kawan aku bernama normal weh. tade nombor2 ney

P/s:

done.
siapa bosan. jgn buat tag ini.
sila cari bantal
dan tidur.
itu lagi afdal.

:D

May 3, 2009

walhal aku tak kisah

middle name.
unhappy.
nur unhappy adibah.
ew.
buruk.



boleh aku guna nama lain?.
taleh?
fine.
kau boleh panggil aku mariah carey.
i dont mind.
i dont care.




slumdog millionaire?.

boleh tahan la best.

I wonder how a slumdog can be undeniably fluent in English.bagi aku tips boleh, Jamal Malik?


I speak English ( or any other languages if u shud ask) like a toddler. Aku bet diorg pun mampu mencarut time baby baby lagi.



Ok, merepek.

View bilik baru ni sangat bosan mehh.

May 2, 2009

memang best

sila add
sila drop
dan add lagi.





weh, aku muka adder // dropper eh?

kat sekolah rendah tade pun add ngan drop subjects ( saat tu , aku budak paling tinggi dalam kelas 1 Bakti. Aku tak tipu.)
sekarang aku tergolong kelas orang pendek-pendek ( terima kasih la mereka yang label aku dalam golongan kurang ketinggian ni)

aku bagi.
pantun 5kerat hari sebab bengang sangat; aku hanya mampu add bm saja malam ni


nugget mcd sebungkus menanti,
subjek sem ni pun tak dapat lagi,
depressed, aku makan tambah gemuk ku ini,
tak perlu susah hati.
tiada lelaki yang mahu perhati.



damn son, perlukah aku berpantun?
tak?.
okey.click yourself away from le page.






















masih di sini mencari caci maki cik debi?
u asked for it obviously.

kau dah tgk Twilight?
( lame oh lame , almost a quarter of Earth's population raved about IT already. Aku dari planet mana ni?)

aku rasa Mars. defo.
aku tgk movie tuh semalam pun sebab kami semua bosan tatahu nak buat apa.
( serius aku tertido lepas half-way through )
aku mahu cakap
The Cullens should have a motto.

I'm so gay , I sweat glitter **
( ni merujuk kepada bertapa mulus halus kulit Edward Cullen bila terkena cahaya matahari, like diamonds??? , bukan benda songsang eh).

** as quoted by Brianboy, google la if perlu tahu siapa brian si gay boy ni.








tadi round tgk dvd kat jj wangsa maju.
aku baru tahu cerita Twilight itu rated as pg13.



Tak rugi aku tertido malam tadi.


where's all the drama if it's pg13?.
mahu cerita vampire?.
sila tonton An Interview with the Vampire.
how epic can a movie be?. with Tom Cruise as the lead , nothing can go bland isn't it?
( aku mmg biased bila sampai ada Tom Cruise ni)


my fav quotes of that movie:


-----------------------------

Claudia: Danger holds you to me!
Louis: Love holds you to me.

-----------------------------------
Louis: Where are we?
Lestat: Where do you think, my idiot friend? We're in a nice, filthy cemetery. Does this make you happy? Is this fitting, proper enough?
Louis: We belong in hell.
Lestat: And what if there is no hell, or they don't want us there? Ever think of that?
Louis: But there was a hell, and no matter where we moved to, I was in it.

-----------------------------------


Louis: Most of all I longed for death. I know that now. I invited it. A release from the pain of living. My invitation was open to anyone. To the whore at my side, to the pimp that followed. But it was a vampire that accepted.
------------------------------------



dan yang paling aku suka:-




Louis: That morning I was not yet a vampire, and I saw my last sunrise. I remember it completely, and yet I can't recall any sunrise before it. I watched its whole magnificence for the last time as if it were the first. And then I said farewell to sun light, and set out to become what I became.



see?
even vampires know their poetry.

April 27, 2009

he's back

whadda ya get when ur school will be having a water shortage for a week?



CUTI.


Dia cuti da weh.

AND IM SO THRILLED.
ADA LAGI MAHLUK MAW DIBULI.


HO YEA. HO YEA.

nak join buat ciken dance?

April 26, 2009

hello tok kadi

Encik tok kadi
sila chuak - kan bakal suami ku dengan dashyat nya okey? Set.


1. How old are you and are you single?
old enuff to own a kid or two. serious. I'm single and trying my best to keep it that way. eceh. blah la weh.

2. At what age do you think you'll get married?
u shud ask till when I shud be single.

3. Do you think you'll be marrying
the person you're with now?
I'm alone here with myself. so ,, to myself, will u marry me?. ( uh, wth is this???)

4. If not, who do you want to marry with?
1.bill gates ( ye , aku suka orang suka buat kebajikan ni, dan juga byk duit)
2.Sean Faris
3.Kim Kibum(super junior)- ni copy zati
4.Choi siwon(super junior)- ni copy zati
5.Micky yoochun(TVXQ)- ni copy zati plus if kau bagi dia kat aku, aku confirm takkan kacau hidup kau lagi. janji. :D
.......................
* sila Google for their pics if kau rajin mahu buat begitu.aha, this is pure imagination, okay. takkan nye aku dapat diorg nehh. all celebs.



5. Who would be your bridesmaid and best man?
ala...leceh. I'll spare u d details

6. Do you want a garden / beach or traditional wedding?
srsly , i dnt have any plan or dream of this thing or whatsoever.

7. Where do you plan to go on honeymoon?
korea - busan in specific. naah. I'm fine with anywhere nice and comfy, oho, will my own bed do the trick?. gila honeymoon.

8. How many guests do you think you'll invite?
u want to attend the event , sila la. jangan malu malu eh

9. Will that include your ex-es?
will u come hunney?

10. How many layers of cake do you want?
aku tak makan kek, so peeps, try giving me cookies.

11. The time of day you wanna get married?
waktu waktu halal.ngeh.

12. Name the tune you'd like to play during the wedding.
enuff korang suma buat bising.

13. Fine dining or just normal fork and spoon dining?
u dine the way u're most comfortable with, takkan kau mau pakai kaki?

14. Champagne or red wine?
le vodka pls. naah.

15. Honeymoon right after the wedding or
days after the wedding?
everyday is a happy day. ceh, merepek.

16. How many kids you'd like to have.
how many kids shud I have?

17. Would you record your honeymoon?
hoho, yes I will. bila divorce I'll shove em up to his face , " these were ur promises for a forever with me". see? how emo is that?. hahah

18. I wanna tag;??

if I tag u , will u marry me?
no?
thought so.
tag ur own butt okey.

my spotless mind

aku rindu maw chat kat mirc
ceh,
old school classics.
where everyone there in those chat rooms thought I was a guy for the fact that I love cartoons so much
and they can't understand why .
( serius, 2001's mentality was really frightening) suka cartoons pun macam lelaki? go wear some bikini then pls , mamat yang suka soapy movies and kuat nanges bila tgk cerita sedih.( aku biased if those guys are either gheiz or vvv good looking)
aku tak mahu ulas lebih spesifik, sbb aku bkn feminist, racist or even worse, gender-ist.* this word is utter crap.

imah, kau mahu update.
i give u update. :D





till chicken can do ballet,
in pink tutu, that is.
babai cokelat muffin;

( jgn lupa tinggalkan puji-pujian eh.)

April 22, 2009

Attention peeps ; confirmed, My wedding is in May. sila la datang

aku tak senang nak menulis.
tengok tv lagi best.
wipeout tak kelakar pun . pffttt. tgk korean show w/o subs lagik best????
headline tu apasal?
saje, catchy sikit.
aku mahu attention je tu. tolong jangan sebarkan. mati aku nak menjawab nanti.
oh, oh
encik blogi, sila la update diri kau sendiri ohkey?.
aku penat la tgk page kosong kau yang putih bersih.

cuti ni aku buat apa ? 7 hari je kira cuti eh?
stupid.
uh - laptop di-on khas untuk menaip karya aku yang kamu kamu semua tak akan mampu baca sebab aku tak mampu nak post di sini* di ms words yang aku rasa semakin nazak sebab laptop aku berkemungkinan markas khas virus membiak


and ye , even aku ada movie twilight tu aku tak mahu tengok,
sebab ntah?
aku nak tunggu satu dunia benci dulu cerita tu kot baru aku berminat.
aku tonton tokyo drift setiap hari hanya untuk menatap muka actor yang namanya dalanm cerita itu HAN.
han-ni ( hunny)
aw, man, I AM STRAIGHT * gaya dramatik sikit

BUKU TABLO - YANG AKU SUKA ITU. SEBAB COVER CUN.



aku bakal bergusti dengan buku itu. tiap kali aku buka,aku TER- tidur.
lately , aku tak pernah lepas limit 12 pm. damnson. aku mahu stay up late.
buat ape?
hah. perlukah kau tahu?.
aku high in saccharine hari ni , o yeay.

till aku semakin kurus dan hilang 168lbs macam dalam The Biggest Loser,


babai ye cik ngok and cik ngek.

April 13, 2009

Aku mahu cerita.

" Hello?."

" Hello"

" Dah ok? Dah sihat?"

" Dah. Sihat dah. Tak ada apa dah"

" Macam mana boleh heart attack lagi?, Mesti minum air banyak ais ni."(???)

" Mana ada"

" Atuk dah ok ke ni? , Betul?."

" ....."

" Atuk?"

"...."


" Jawab periksa betul-betul. Atuk doakan".

" Atuk jangan tak makan ubat. Jaga diri baik-baik ok?"

" ...."

" Atuk?"

" ..."


For the first time in my 20 years of life, I heard him tearing up. Even if it was for mere seconds after those pause of absolute silent, I know he's fine.




(???).Wth ais and cardiac rest ade kena mengena? Aku tak tahu. Aku excited dia dah ok actually.
Even for a ciggie, dia boleh drive sendiri cari kat kedai. Betul orang cakap, old habit dies hard. )

Aku mahu jumpa Atuk.
Damn exam.

April 11, 2009

Lights, camera, action & go.



Lights, camera, action and go.

You're no movie star.
Life revolves AROUND you.
Not because of you.
Stupidity kills , you should know it by now.











Melancholic. Emosi. Encik Mime pun mahu gila deep hari ni?.




p/s:

credits?. go thank Mr.Flickr.

April 7, 2009

The cruelty of a sadistic blogist.

I woke up and realised that I've been tagged with the same thing I did last week.
Will I do it or should I just copy paste the previous answers?.
The verdict?.

Qiuk, you owe me one ye darling.



Whats your name?
it's Dba. Debbris. Whatever you wish.

When is your birthday?
May 31st.

How do you feel right now?
Melancholic as shit. Eternal morning's songs are beautifully depressing.

Whats the strangest thing you have done?
Answering questions w/o anyone asking me to do so.

What did you do on your birthday last year?
I ate my cake before I sleep.All hail to freaking calories.

What about this year?
You tell me.

How do you relax?
I do nothing.

Whats your favorite book?
Pieces of You by Daniel Armand Lee. A member of Eternal morning & Leader of Epik High.


Who was the last person to text you?
Neda. As always.

What about call you?
Ayah.

Who was your last ex?
Ex who?

Why did you split?
Split what?

Have you ever been drunk?
Naah and am planning not to.

What did you wear last Halloween?
I don't even know what time of the year they're celebrating this.


When did you last cry?
I laughed so hard last two days , I ended up crying. In joy, obviously.

Are your parents still together?
20 years together and still going strong

Who did you last argue with?
Nobody. I'm nice enough to be ignored.

What time did you go to bed last night?
My whole system did shut down on their own on 2am something last night.


Who is your best friend?
Wise man used to say ( Oh, well. It's my quote anyway) - when you grow up, you don't even have a need for a best friend. You live on your own will.
I have my own copyright to this. Gimme credit if you copy paste it. :D

Do you bite your nails?
Sadly , yes.

What about toe nails?
Do I look that hungry and peasant to you?

What are your hobbies?
The typical anti-socialist stuff.

Have you ever watched the sun set?
Yessir.

Where did last vacation to?
I cn't even remember.

Whats your hair color?
Black. I hope. :D

What are you wearing?
My usual saya-tido-dalam-ini clothings.

Do you wear makeup?
No.

Do you get hay fever?
Should I get one?

What music are you into?
My current obsession : Eternal morning. Go Google for them if you will.

Have you ever been out with your best friend’s ex?
Nope.

Ever sneak out of your house?
Naah. I won't do such things.

What did you do today?
I woke up super late and had my shower and now blogging.

What are you doing tomorrow?
Study,

Whats the last thing you ate?
chicken burger.

Are you a forgiving person?
A definite No.

Are you mad at anyone right now?
Am not some depressed maid. I'm calm as hell now. It's a good day as well.

Are you talking to anyone while doing this?
Yessir.

Ever had a garage sale?
Nope.

What is/was your school like?
I had my own share of heaven and hell. Thank you STF.

Describe your best friend?
-

Do you like your partner’s family?
-

When did you last smile and why
I'm forgetful. Heh.

Have you ever cheated in a test?
I did. And am not proud of it. It was back then in school days.
In my French test to be specific.

Are you scared of falling in love?
Love is not that creepy. So yeah, I suppose I should answer No to this,

Have you ever felt replaced?
Nope.

Do you trust your friends?
Define trust please.

Do you like coffee?
Used to.

Have you had kids?
Gila.

If not, do you want them?
I'm planning to have a pair of em before I hit 40.

Are you brainy?
I hope I am.

What was the last film you watched?
Fast&Furious 4.

Whats the time?
1305

How old are you going to be in 7 months?
Old enough to watch 18 PL. or maybe NC-17.

Was yesterday better then today?
No Sir.

When did you last see your mum?
Last Sunday.

Your dad?
Last Sunday as well.

Your boyfriend/girlfriend?
Whatever.

Do you smile often?
:D

Do you collect anything?
Check my Spidey. I had my change thrown in there every single day. I'm a freaking change-naire. I know.

Can you remember your dreams?
Some lucky times, Yeah

Do they come true?
I wish they will. Weh, getting to meet some artists face to face. Who wouldn't want it?

Who would you kill right now if you could?.
This question is stupid as it is.

Where were you 4 hours ago?
I was sleeping on my bed.

What song describes your life right now?
White- Eternal morning.

Whats your biggest regret?
I'm too stuck in my present to regret for my past.

Whats your body type?
I'm square. Always.

Do you have any scars?
A few.

What from?
Some mysterious thing yet to be solved.

What pets do you have?
Adik. A big fat fur ball. The name is one epic classic.

Where do you get your music from?
From my folders in this laptop?

Your most recent lie:
-

A lie you tell yourself:
You'll be fine for now.

You are embarrassed when you:
I feel like doing so.

The memory that still makes you laugh:
I laugh as I will. No memories needed for this.

How you picture the end of the world:
I'm scared as hell to know I will be losing everyone and everything.

If reincarnation does exist, you would like to come back as :
I don't believe in this.
But if do, I want to be a nicer being.

April 4, 2009

bukan minimalis?

Kenapa aku tak mahu jadi minimalis?

Soalan yang jauh lain dari maksudnya dengan ,kenapa saya suka rumah saya.

Jawapan aku.
Sebab aku lapar. Sebab aku gila.

Kau potong ayat pertama di antara dua di atas. Dan tada , seorang minimalis sudah tercipta.
Minimalis suka tulis ringkas sahaja.
Cool bukan?

Aku suka tulis panjang-panjang dalam belog.
Tapi cikgu-cikgu BM mahu pun English aku pasti bosan nak tanda kertas jawapan esei aku dulu.Asyik ulang isi yang sama je budak ni.Hampeh.

Dan semalam , aku menulis esei lagi.
Subjek: Islamic Worldview. Kali ini, jari jemari aku menjerit sakit. Ini metafora aku sendiri.
Sebab?
Lagi tiga minit nak habis masa, aku masih menulis.Aku ulang fakta yang sama dalam setiap perenggan. Confirmed.
Aku bukan minimalis.

Baca YahooNews, aku ternampak tagline ini.
Rocket fuel chemical found in baby formula.
Betul kata pakar, susu ibu juga yang kaya dengan DHA .Yang aku tahu, anak aku nanti bukan sebuah roket. Aku pasti . Tapi mungkin juga boleh jadi begitu jika ayahnya sebuah roket?Mari kita fikir.
Mungkin?.

Selepas makan malam yang agak bosan sebab aku seorang sahaja yang tinggal dalam bilik ini, aku baru perasan, aku telah ditag oleh insan genit bernama adjla .Aku dah abaikan dua tag ( mpi , qeels, aku bakal siapkan. Nanti ok, bila aku rajin. ).


Ada tiga sebab aku mahu siapkan tag ini sesegera yang boleh.
Satu, aku mahu hilangkan lebihan kalori apa yang aku makan tadi.
Dua, sebab aku sayang adjla lebih sikit. :D
Tiga, aku malas belajar Matematik.
Ok. Habis alasan, mari merepek.

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
= Apa yang penting? Kerjasama~
Serius. Aku bukan salah seorang ahli Wonderpets. Sebab aku tak cukup comel.

2. Apakah benda akhir yang kamu beli dengan duit sendiri?
= Dengan duit Encik Suhaimi, aku beli makan malam hari ini.

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?
= Aku belum bermimpi mahu kahwin.

4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?
= Kejap, hubungan aku dengan siapa ni?.

5. Adakah anda sedang di lamun cinta?
= Dilambung cinta?. Mungkin.

6. Di mana restoran akhir kamu makan malam?
= Kami panggil tempat itu kafe. Memang takde nama khas pun tempat itu.

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
= Buku hitam kecil karya Daniel Armand Lee. Aku jatuh cinta sebaik buka kotak bungkusannya itu. Tapi selang seminit selepas membelek-belek hati aku sakit. Busuk punya buku, mahal nak mati.

8. Nama penuh anda?
= Nur Farah Adibah bt Suhaimi ( exactly macam dalam ic) .
Nama tak penuh aku deb , debek atau Barbie?. Kau pilih la sendiri.

9. Kamu lebih senang dengan ayah atau emak?
= Senang apa? Main badminton?. Atau main masak-masak?.Dua-dua aku tak senang.

10. Namakan seorang yang kamu ingin jumpa dalam hidup kamu?
=Aku tamak. Tak mahu seorang, aku mahu sembilan. * Jawapan diinspirasi daripada pen-tag sendiri.

11. Sebutkan nama 8 sahabat yang rapat dengan kamu?
= Semua aku tak mahu sebut, boleh jangan ganggu privasi kami?

12. Adakah kamu mencuci pakaian sendiri?
= Aku mahu menbuat pengakuan ikhlas. Mesin basuh dekat dengan kafe yang tiap tiap minggu tolong cuci. Dia rajin ya amat , aku pula pemalas. Nasib baik, kami berkawan rapat. Kira, friend for a benefit la ni.

13. Tempat yang paling seronok yang kamu ingin pergi?
= Tempat paling banyak orang cari di Google.

14. Butirkan perkara tentang orang yang tag kamu..
= Aku suka dia
= Aku sayang dia
= Dia kawan serapat yang boleh dengan aku
= Blog dia best
= Dia pun best
= Aku bagi dia publisiti sikit boleh?. click SINI untuk belog mahluk comel.

15. 8 perkara yang saya gilai..
= Aku tak gila, oleh itu, aku bercadang tak mahu jawab soalan ini.

16. Pelukan atau ciuman?
= Aku pilih yang paling berkesan.

17. 8 buah buku yang paling baru di baca?
= Aku tak ingat. Aku tak mahu ingat.

18. 8 lagu yang kamu boleh dengar berulang kali?
Kecuali:

lagu-lagu seperti : -

= gelek gerudi Inul
= seangkatan band Melayu seperti New Boyz
= M. Daud Kilau
= yang aku nyanyi sendiri.

19. sape yg kamu tag?..
=Aku tag sesiapa yang mahu ditag.
Sila copy paste dan jawab sendiri.


Kau boleh beri aku markah untuk esei ini.

April 3, 2009

sebab aku stalker yang quite berjaya

10 ways to annoy your waiter.
Posted by viznine | 00:01
worldwide
25 comments

1. Three words: eat the check.

2. As he walks by to the kitchen, scream, "He's gonna spit in the chowder!"

3. Every time you eat or drink, cough really hard.

4. Tie tablecloth around neck and say, "You wouldn't charge Superman for dinner, would you?"

5. Insist that before ordering, you be allowed to touch the London broil.

6. Every few seconds, yell, "More waffles, Cuomo!"

7. Whenever he walks by, cough and mutter, "Minimum wage".

8. After he describes each special, you shout, "Garbage!"

9. Ask, "Excuse me, are you a really bad singer, or a really bad actor?"

10. Eight hour lunch, two dollar tip.



aku rasa nak translate ini.

10 cara untuk menjengkelkan pelayan kau.
dipos oleh viznine l 00:01
dunialebar
25komen-komen

1. Tiga perkataan - makan itu periksa.

2. Sedang dia melangkah ke dapur, jerit, " Dia mahu meludah dalam sup!"

3. Setiap kali kau makan atau minum, batuk dengan keras.

4. Ikat kain meja keliling leher dan cakap " Kau tak akan caj lelaki Super untuk makan malam kan?"

5. Beriya-iya sebelum membuat pesanan kau minta dibenarkan menyentuh pergaduhan London itu.

6. Selang beberapa saat , jerit , "Yang bukan seperti penkek itu lagi Cuomo!"

7. Setiap kali dia lalu , batuk dan kata , "Gaji minimum".

8. Selepas dia menerangkan mengenai sesuatu yang istimewa, kau jerit, "Sampah!"

9. Tanya, "Tumpang tanya,adakah kau seorang penyanyi yang teruk atau pelakon yang teruk? "

10. Lapan jam makan tengah hari , tip dua ringgit.



Agak- agak boleh tak aku jadik translator untuk subtitle Cerekarama setiap malam Sabtu?
aku tahu ini bukan cita-cita tinggi, tapi boleh la kan?...

10

perkara- perkara yang menjengkelkan.



1. terlebih makan
2. tak cukup makan
3. terlebih tidur
4. tak cukup tidur
5. terlebih pandai
6. tak cukup pandai
7. terlebih suka
8. tak cukup suka
9. terlebih benci
10. tak cukup benci



Aku baru buat no. 1 beberapa minit tadi.
Rasa nk muntah.
Aku marah diri aku untuk ini.


Setelah penat aku stalk ( sumpah, aku tak tahu perkataan yang elok dalam kamus bahasa Melayu untuk mengekspresikan ini sebab aku tahu maksudnya agak pelik ) ,
aku rasa ada sedikit belog dalam internet ini yang sampah.

Dalam banyak-banyak, ada yang aku suka gila , ada yang suka biasa- biasa dan yang lain-lain aku suka baca tapi tak rajin komen.

Aku tak pasti belog aku kategori mana dan aku tak mahu tahu. Tapi yang aku pasti, aku telah baca sampah tadi.

Kasar sangat bahasa?
Dengar ini.
Perlukah kau tulis pasal kau ke kelab + minum + tidur sana sini dan rasa bangga wahai si polan bin si polan yang agamanya Islam dan mukanya terang terang Melayu asli,?.

Aku tak marah kau Islam, Melayu atau tambah koleksi dosa sendiri walaupun aku tahu yang kau simpan sudah cukup banyak.

Aku tak layak mahu tegur.
Dan kau bukan anak aku.
Tapi aku marah sebab aku klik link dan baca belog kau.
Aku marah sebab aku cukup rajin membaca belog kau.

Aku tak baik , serius. Aku jahil.
Cuma aku tak faham logiknya kau mahu bangga diri dengan benda yang terang terang boleh buat kau dikutuk dan dimaki pak cik dan mak cik yang tak mempunyai mentaliti semoden kau itu.

Buruk betul perangai kami orang tak moden ini bukan?.


Aku berusaha berbahasa baku kali ini .
Sekali lagi, aku rasa pelik dan mungkin sedikit sadis?.

Encik belog- nya serupa sampah, kasihan kau jadi subjek kebencian aku hari ini.
Mungkin suatu masa, aku patut minta maaf pada kau.
Mungkin hari raya nanti?.


Oh, boleh aku tambah?

Aku harap siapa yang mahu baca belog itu cari benda lain yang boleh dibaca* ini bukan paksaan.

Aku promosi mamat itu hari ini secara percuma .
Mana royalti untuk aku eh?

Mungkin aku mahu menjaga privasi mamat yang terlibat?.
Atau mungkin sebab aku suka dia dan tak mahu privasi nya dieksplotasi?.
Oh, ya. Mungkin juga aku mahu dia berubah.
Mungkin.
Jadi, tak perlu mintak aku link dia.
Sebab tak mungkin aku akan bagi.

Melainkan kau paksa aku cari semula dengan alasan ,
kau sudah menculik famili aku dan mahu baca belog itu sebagai tuntutan atau dalam English , yang penat aku fikir apa dia translation untuk ini ...ransom?

Aku akan rajin untuk cari jika situasi cukup genting,
itu pun kalau aku tak delete lagi list of history.


Google blog yang ada perkataan clubbing , mungkin kau akan jumpa satu yang kau berkenan untuk baca.

Aku ulang, aku tak baik. Mungkin aku marah dia berperangai begitu atas sebab tertentu.

Jadi ini tertakluk pada Encik belog-nya serupa sampah sahaja. Yang lain, suka hati la korang nak buat apa.
Aku tak marah. Aku tak perlu pun nak marah.
Sebab kadang kadang, aku pun jahat dan mungkin esok lusa aku pun buat perangai yang sama.
Mungkin?.


Ini post aku yang paling panjang buat masa ini.

April 2, 2009

:D . this is a one happy icon.

Ever since I was barely old enough to understand anything verbal, I believe that I was born with a tendency to like things with alphabets on it.
Be it on a moving vehicles, milk cartons or even someone's face.

Mind not this dimly wit,
I was trying to focus on reading my notes and ended up stranded on this create a post page. With scarce sanity left in my head, I think all alphabets in the world should just be abolished , just so that I don't have to read anything.


Guess, my passion for alphabets is finally fading?.
Wait. I am typing ALPHABETS now.
Screw me.
Another delusional attack of a depressed being?. pfft.

March 29, 2009

skinny and peeling it... or perhaps feeling it?





I wished I could be skinny,
so that


I can fit into a size zero jeans.
I can wear anything,practically everything on the mannequin displayed in front of clothing stores.
I can buy skinny jeans.
I can wear skinny jeans.
I can enter MnG and buy that goddamn fit tee I want.
I can do flip back.
I can look slimmer.
I can be slimmer.
I can look taller.
I can be taller.
I can eat all I want and still..be skinny.
I can be happy, nobody is bitching bout how big I am
I can bitch bout how big someone else is
I can be a happy skinny bitching pathetic bulimic me.






to think of it,
NO. I wish I could be skinny, not.
What the whole wide world labeled as skinny&beautiful is all a big
def. of a denial and pretense.
The thing is, our beauty lies in diff. means.
I'm happy the way I am.
A few more inches lost from my waist and I know
I will grow old and grumpy. heh, not that I already am.
Us self-conscious people should write a book.
perhaps the title will be pretty much like this?

" I AM FAT AND UGLY BUT STILL I THINK I'M PRETTY THIS WAY."

sounds typical?.haha
oh, by the way. I'm 16something tall and weigh over 50 kg ( I lied, obvious isn't it). :D
so yeah, call me fatty.
Even my BMI is pissing me off.
BMI= body mass index.

I was in a cab last night at 8.30something pm on my journey back from pavi to my uni.
KL was well lit and everyone in BB was having their own share of fun.
So yeah, I didn't turn off any of my lights last night-(( I arrived at my room quite late, I passed the 9.30pm limit, I think)).If you did, THANK YOU.


Save the Earth by any way possible. Not just switching off your lights and go hobo because you did it.


pen off,
debikthedebuk